vrijdag, mei 02, 2008

ziekjes en omdraaien

Onze lieve schat is een beetje ziek. Zoals je kon lezen zei de kinderdokter dat er niets aan de hand was en dat we gewoon moesten afwachten. Dat hebben we gedaan, met alle gevolgen vandien. Het hoestje was een lelijk geblaf geworden en zondag raadde Ilse ons dan ook aan om niet langer te wachten. Dus, maandag zijn we naar de huisdokter gegaan die vaststelde dat Quinten een infectie had op de luchtwegen en dat hij onmiddellijk aan de aerosol moest hangen. Tof, wel een aangename ervaring zo'n toestel, zowel voor ons als voor Quinten. Na een aantal malen hadden we door hoe we Quinten rustig konden houden zodat de verdamper op zijn mond bleef in plaats van op zijn trui. Terwijl Quinten op mijn schoot aan het maskertje hangt trekt Lennert een kwartier lang gekke bekken om Quinten af te leiden, en het werkt. De rollen omdraaien lukt niet want Lennert is wel de onverslaagde kampioen van het onnozel doen. hehe.

Voor de rest is er weinig nieuws buiten dit: Quinten kan zich op zijn buik rollen. Super, de laatste weken geraakte hij zo gefrustreerd omdat hij op zijn zij bleef liggen maar dinsdag had hij ineens door dat zijn arm in de weg zat. Na wat duw en trek werk lag meneer dus ineens op zijn buik. Super om te zien. Nu doet hij dus niet anders, in zijn park, op zijn luierkussen en in bed. Maar aangezien zijn park wat te klein is horen we regelmatig een luide kreet als hij zich weeral eens in een onmogelijke positie heeft gewrongen met zijn beentjes of armpjes tussen de spijlen, of als hij na reeds 2 keer te hebben omgerold met zijn lichaam tegen de rand ligt, ambiance.

Als oplossing hebben we nu de speeltegels aan de tv gelegd zodat hij zich toch een aantal keren kan omdraaien en dan kunnen we hem makkelijk terug trekken zodat hij weer verder kan rollen. Wat ook grappig is is zijn buikschuiven, op zijn buik met zijn poep in de lucht probeert hij verder te geraken. Echt de moeite om zien. Maar nu ga ik jullie laten want Jelle en Wendy komen me de tuin opruimen en omspitten zodat we ne schone gazon hebben in de zomer.